Wie is Rosalinde?

Het eerste wat ik doe als ik wakker word, is Twitter checken. En ik ben gek op alles waar Nutella in zit. Gelukkig heb ik meer interesses dan alleen twitteren en nadenken over nieuwe Nutella-recepten. Anders zou er weinig overblijven om over te bloggen. Ik blog veel. Eerst iedere dag, nu wekelijks op mijn bedrijfswebsite Cup of Copy en af en toe hier. Dan blog ik over schrijven, bloggen, persoonlijke groei, creativiteit en opvallende lessen die ik leer tijdens mijn studie.

Mijn familie noemt me Linda, maar als je iets met schrijven of bloggen doet ken je me waarschijnlijk als Rosalinde. Dat is mijn schrijf- en doopnaam en dat vinden mensen heel verwarrend. Zo gaat dat wanneer je twee namen hebt waar geen verbindingsstreepje tussenzit. Mij maakt het niet uit, ik luister naar allebei. Ik ben geboren op 7 februari 1994, wat betekent dat ik nu eenentwintig jaar ben.

Dat zegt niet zoveel, dus beantwoord ik hieronder een aantal vragen die niemand stelt.

In welk hokje kan ik je stoppen?
Schrijver, freelance copywriter, creativo, student, blogger. Voordat je het vraagt: nee, ik heb niets gepubliceerd. Ik schrijf, dus ben ik schrijver. Dat voelt zo. Nieuwsgierig naar wat ik online gepubliceerd heb? Kijk dan hier.

Welke eigenschappen horen bij jou?
Doorzettingsvermogen. Ambitie. Creativiteit. Nieuwsgierigheid. Discipline. Perfectionisme.

Wat studeer je?
In 2011 heb ik European Studies gestudeerd, maar in 2012 besloot ik na het behalen van mijn propedeuse te switchen naar Communicatie. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar. De keuzevakken die ik heb gekozen, zijn interne communicatie, online marketing en pers & media.

Wat zou je doen als je niet hoefde te werken?
Fictie schrijven, bloggen, reizen, taalcursussen volgen, interessante mensen interviewen, creatieve projecten starten, series kijken, oneindig veel boeken lezen. Nutella eten. Discussiëren over journalistiek, nieuwe media, mijn generatie en literatuur.

Vind je vrijwilligerswerk ook zo saai?
Als je vrijwilligerswerk saai vindt, moet je op zoek naar een andere vorm van vrijwilligerswerk. Ik ben sinds juni 2013 webredacteur bij het online literair tijdschrift Lood (inmiddels hoofdredacteur van dit prachtige platform). Dit valt onder literaire stichting Nieuwe Letteren, die literaire evenementen organiseert waar ik als onderdeel van het team aan meewerk. Voor stoffige gesprekken over literatuur ben je bij ons niet aan het juiste adres.

Hoe kom ik met je in contact?
Heb je een vraag voor me of wil je met me samenwerken als blogger of freelancer? Dan kun je contact met me opnemen door een mail of tweet te sturen.

Als je een bedrijf was, welke kernwaarden zou je dan hebben?
Officieel heb ik een eenmanszaak, doordat ik freelancer ben. Mijn kernwaarden zijn vrijheid, liefde en onafhankelijkheid.

RosalindeMarkus

Foto door: Ellen Hooghoudt

  • En dan ben ik toch nieuwsgierig, waarom geen studie Journalistiek? 🙂