Bekijk het JSA optreden van een voorlezende Franca Treur

Eind oktober lazen schrijvers Franca Treur, Thomas Heerma van Voss, Ellen Deckwitz, Yannick Dangre, Charlotte van Zanten en Pepijn Lanen voor uit recent werk tijdens de Jonge Schrijversavond. Dat de avond een succes was, weet je als je op die bewuste vrijdagavond in de zaal zat. Nu deelt de JSA alle opnamen. Ze trappen af met Franca Treur die voorleest uit haar nog ongepubliceerde roman.

‘Heerlijk,’ moeten veel bezoekers gedacht hebben. Een groots podium voor een jonge schrijver die voorleest zoals alleen de schrijver zelf zijn of haar werk kan voorlezen. Tijdens het voorlezen door de verschillende schrijvers uit hun zo mogelijk nog meer verschillende boeken, werd er gelachen, gezwegen en gezucht. Kon je die ene zin nog maar een keer horen.

Goed nieuws: de JSA heeft alles op film gezet en trapt af door de eerste video van Franca Treur te delen. Treur las voor uit haar nog ongepubliceerde roman met de werktitel ‘Het nieuwe vuur’. Nadat Maurice Seleky het publiek opriep om te stemmen over de vier andere titels die Treur nog in gedachten had, bleek ‘Welkom Elanor’ meer in de smaak te vallen.

Hoe dan ook: na deze video ben je om en zou je wensen dat het boek nu al in de winkels lag. Ik kijk alvast uit naar de volgende video’s, die ik ook hier met je zal delen.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.