Vanaf nu ben ik elke zondag een uur lang verdiept in een boek

Ik geef het toe, ik heb een zwak voor schrijvers die het gesprek met me aangaan wanneer ik ze tegenkom op uitreikingen of literaire avonden. Één van hen is Murat Isik, een schrijver die debuteerde met boek over een familie- geschiedenis in Turkije en er inmiddels al meer dan 12.500 exemplaren van verkocht.

Ik ontmoette hem op de uitreiking van de Diorapthe Jongeren Literatuurprijs 2013 en sindsdien spreek ik hem soms via Twitter. Toen ik hem laatst feliciteerde met een prachtige recensie voor zijn boek ‘Verloren Grond‘, vroeg hij hoe het met schrijven gaat.

‘Goed,’ antwoordde ik naar waarheid, want zijn tip om regelmatig korte verhalen te schrijven hangt op een post-it aan m’n bureau – echt. ‘Maar de verhouding schrijven/lezen is nog een beetje scheef,’ twitterde ik. Hoe meer ik schrijf, hoe minder ik lees.

Een dag later stuurde hij deze veelzeggende tweet de virtuele wereld in:

Hij heeft gelijk. Ik moet meer tijd maken om boeken te lezen. Daarom ga ik proberen het lezen in m’n weekendroutine op te nemen. Elke zondag wil ik voor de ochtend voorbij is minimaal een uur lezen.

Of het bij dat uur blijft? Dat is afhankelijk van hoe goed het boek is. Het is in ieder geval een begin.

Op welke manier maak jij tijd voor het lezen van boeken?

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.