Deze week las ik.. over klimaatverandering, vegetariërs en liken

Ik heb nog nooit op zo’n leuke manier latte macchiato gedronken: de geurende koffie zat er in een kannetje bij en je moest het zelf in het melkschuim gieten. Dat kun je op een leuke manier doen, of heel lomp, zodat je een rond gat in je melkschuim krijgt. Tja. Deze week las ik niet veel. In plaats daarvan beantwoordde ik prangende mailtjes die ik al een maand eerder had moeten beantwoorden. Had ik al gezegd dat ik de leukste latte ooit dronk?

[heading margin_top=”14″] Deze week las ik..[/heading]

1. Zin & Zonde: Maartje Wortel

Ik ben nog steeds enorm benieuwd naar IJstijd, de roman van Write Now! winnares Maartje Wortel. Totdat ik aan lezen toekom, vermaak ik me met interviews, zoals deze in Vrij Nederland. Het is een trend dat de schrijver achter het boek steeds belangrijker wordt en dat we van die persoon steeds meer willen weten. In dit interview geeft Wortel zich een beetje bloot, zodat je als lezer verleid wordt haar boek te kopen. Slim hoor. Zolang het een lezenswaardig interview oplevert, vind ik het goed.

2. Vegetariër worden/Vegetarisch eten

Teske de Schepper is een blogger die bij mij in de buurt woont, en hoewel ik haar nog nooit gezien heb, schept dat toch een soort van band. Het tweede dat een band schept, is haar afkeer van vlees. Ze is namelijk vegetariër. Nu ben ik geen vegetariër, maar ik eet bijvoorbeeld nooit vis. Geen rood vlees. Geen lam, konijn, kalf, orgaanvlees of andere lieve kleine diertjes die ik niet op wil eten. Dat levert verbaasde reacties op van de omgeving. Zo probeerden Canadese kennissen een vers gevangen zalm door m’n keel te duwen, ‘want ik lustte het wel als ik het zou proeven’. Nee, echt niet. Het gaat niet om lusten, het gaat erom dat een vis er vies uitziet. Met die kop en die ogen. Brrr.

3. Your Calling Doesn’t Always Look Like You Think It Should

De ongelofelijk Amerikaanse Jeff Goins weet me toch weer te raken met deze blogpost. Hij vertelt hoe hij er vroeger van overtuigd was dat hij een rockstar zou worden en de sterren van de hemel zou spelen op zijn gitaar. Zijn leven nam een andere wending, want nu is hij schrijver. Behalve dat je een inkijkje krijgt in hoe hoe Jeff erachter kwam dat schrijven eerder zijn calling was dan muziek maken, realiseer je je ook dat je het soms gewoon even niet weet. En dat is heel bevrijdend.

4. Waarom wij lak hebben aan klimaatverandering

Omdat het Pasen is en ik te lui (oké, ik had geen goed idee, sorry) was om een speciaal Paasverhaal te schrijven, geef ik je door het delen van dit artikel toch iets mee van de Paasboodschap. Dit dus: ‘In Nederland zelf heerst een lutherse mentaliteit – we moeten elk op onze eigen manier bijdragen aan een goede wereld. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. En doen we met ons groenestroomabonnement, onze elektrische auto en wat windmolenparken voor de kust niet al genoeg? Maar de opwarming betreft de aarde, niet alleen Nederland.’ Als je met Pasen even wil stilstaan bij die boodschap, lees dan dit artikel.

5. Vind mij leuk en ik zal zeggen wie je bent

Ik ben zo’n Facebookgebruiker die nonchalant voorbijkomende babyfoto’s, kattenfoto’s, video’s van jongetjes die kippen knuffelen en verliefde kreten liket. Komt aardig over naar vrienden toe, maar ook bedrijven vinden het leuk als jij dingen leuk vindt. Zo komen ze namelijk veel meer over je te weten en kunnen ze een beeld van je vormen dat aardig overeenkomt met de werkelijkheid. Weten hoe het zit? Lees dan vooral het artikel op De Correspondent. Je vindt de link hieronder in m’n tweet.

[heading margin_top=”0″]Welke boeiende artikelen las jij deze week?[/heading]

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Haha, en waar vind ik die latte? 😉 Excuus trouwens dat het stukje over ondernemen langer duurt dan verwacht, maar het komt eraan!

    • Linda Rosalinde Markus

      In Boskoop! Maar dat zal voor de meesten niet dichtbij huis liggen.. 😉
      Dat maakt niet uit, Sylvia! Ik vind het al hartstikke leuk dat je het wilt doen. Ben heel benieuwd!