Deze week las ik.. over bijzondere verhalen, inspiratie en dagelijks bloggen

Deze week was het heerlijk weer. Of dat heel positief is, weet ik niet, want wanneer de temperatuur boven de twintig graden komt, is schrijven niet langer een prioriteit. Het leverde wel bovenstaande zonnige foto op. Ik was in Amsterdam om schrijver Mano Bouzamour te interviewen en genoot meteen van het heerlijke weer. Verder las ik deze week de verhalen van een aantal Write Now! voorronde winnaars, zette Elja Daae de voordelen van dagelijks bloggen nog eens op een rijtje en deelde Karin Ramaker inzichten over inspiratie.

1. Witte Kliffen

Bijzonder verhaal van David van Roon, de winnaar van de Write Now! voorronde in Rotterdam. Hij heeft Creative Writing gestudeerd en volgens mij is dat heel goed terug te zien in zijn verhaal, ‘Witte Kliffen’. Je zíét die kliffen, je ziet de auto van de hoofdpersonen en je bént op die plek wanneer je het leest. Een krachtig verhaal zonder een woord te veel. Lezen dus!

2. Pavelski

Dit is eveneens een bijzonder verhaal, maar misschien nog net iets bijzonderder: het is namelijk geschreven door Marjolein Takman! Marjolein won er de Write Now! voorronde in Arnhem mee. Ook Marjolein heeft Creative Writing gestudeerd (ze schreef er eerder een stuk over op dit blog) en geeft je het gevoel alsof je in dezelfde ruimte bent als de hoofdpersonen, alsof je hun vriend kent en de Jack Russell ook irritant vindt.

3. Waarom iedere dag bloggen je helpt

Iedere dag bloggen is voor veel bloggers een stap die ze niet willen zetten. Dat is niet erg, maar ik blijf erbij dat dagelijks je gedachten op papier zetten veel voordelen heeft. Elja Daae, de iedere dag blogger der iedere dag bloggers, heeft in deze blogpost mooi verwoord waarom zij iedere dag blogt en welke concrete voordelen het voor haar heeft. Mooi!

4. Wanneer komt de inspiratie nou toch?

Onlangs schreef ik een stuk over inspiratie en hoe dat proces van idee tot voltooid verhaal werkt. Karin Ramaker (die me er toe aanzette om het stuk te schrijven) reageerde erop in een blogpost over hoe inspiratie volgens haar in elkaar zit. Het is een mooie blogpost met veel ‘ja, zo voelt het!’-momenten.

5. Waarom elke vrouw eigenlijk precies weet wat ze wil

Zarayda Groenhart is haar eigen online talkshow over werk, liefde en leven begonnen: theWhyGirl. Wekelijks praat ze met succesvolle, bekende en minder bekende vrouwen over hun carrière en leven. In de video die ik met jullie wil delen, praat ze met schrijfster Anna Karonlina over dat iedere vrouw al jong weet wat ze wil en hoe je daarachter komt. Een mooi gesprek met een bevlogen schrijfster die je even laat nadenken over wat jouw dromen zijn.

Welke boeiende artikelen las jij deze week?

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • karin

    ik blogde ‘voreger’ elke dag, soms een paar keer per dag maar dat heb ik sinds een jaar of twee denk ik afgeschaft. zolang je maar regelmatig iets nieuws erop zet, en dat lezers merken dat je regelmatig nieuwe posts hebt. maakt dan niet uit of het dagelijks is of om de dag of wekelijks. maar een blog dat nauwelijks ververst is dood.