Met Breather huur je een schrijfkamer voor dertig minuten

Wanneer ik schrijf, vind ik het heerlijk om niet achter mijn bureau te zitten. Ironisch eigenlijk: je zoekt het perfecte bureau – want je gaat er dagenlang aan schrijven, echt – maar uiteindelijk zit je er nooit aan. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Daarom zoek ik steeds nieuwe, inspirerende plekken om te schrijven. De Amerikaanse start-up Breather gaat daarbij helpen.

Breather wil kamers van leegstaande kantoren, bedrijven en hotels verhuren aan iedereen die behoefte heeft aan een rustige, inspirerende en schone werkplek. Loop je in een vreemde stad en heb je voor een halfuur een kamer nodig? Breather regelt het voor je. Heb je ’s avonds een afspraak maar wil je daarvoor nog even uitrusten? Met Breather vind je een geschikte plek.

‘The idea is to create roms where people can chill out, rest or get work done in peace and quiet.To literally take a breather. The spaces will have a couch, a desk, Wi-Fi, and electrical outlets.’

– Julien Smith, CEO

Een service zoals Breather lijkt me ideaal voor schrijvers. Als je het rumoer van het café wil verruilen voor de stilte van een kamer, jezelf wil laten inspireren door verschillende plekken of ineens een geweldig idee krijgt wat je meteen wil opschrijven, is zoiets fantastisch. Alles wat je ervoor nodig hebt is een telefoon.

Voorlopig zal Breather alleen in Amerika ruimtes beschikbaar maken, maar het kan bijna niet anders dan dat een Nederlandse creatieveling het oppikt en het naar Nederland brengt.

Misschien na een handtekeningenactie van al die miljoenen aspirant-schrijvers die hier rondlopen?

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.