Dankzij Ellen Deckwitz raakt de dichtkunst haar stoffige imago kwijt

Ik weet niet zoveel over dichten of dichters, maar wat ik wel weet is dat dichteres Ellen Deckwitz meesterlijk is. Ze trad op tijdens de vijfde editie van de Jonge Schrijversavond. Als elke jonge schrijver zo vol energie en vertrouwen op een podium zou staan, zou de signeersessie na afloop een stuk drukker bezocht worden. Omdat haar optreden echt geweldig is om terug te zien, deel ik hieronder het filmpje.

Na afloop van haar optreden hoorde ik sommige bezoekers zeggen dat ze er niets van begrepen. Hoewel ik het idee dat je een gedicht nooit echt ten volste begrijpt juist wel één van de charmes van het dichten vindt, kan ik begrijpen dat sommige mensen daar anders over denken. Toch geloof ik dat het bij Deckwitz niets uitmaakt of je haar gedichten begrijpt of niet. De manier waarop ze het brengt is zo gaaf, zo goed getimed en zo vol vuur dat je vooral hoopt dat ze nooit meer stopt met praten.

Dat dacht ik toen ik haar tijdens KANTOR enthousiast een cursus poetry slam zag geven, en ik dacht het tijdens haar optreden weer. Als er iemand is die het imago van dichten afstoft, is zij het. Bekijk hieronder het filmpje en zie wat ik bedoel.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.