Vanaf nu deel ik op Tumblr welke artikelen ik de moeite waard vind

Vorige week ontving ik een spannende mail van De Correspondent: een exclusief voorproefje voor leden van het eerste uur. Één van de onderdelen waar meer over verteld werd, waren de ‘tuintjes’ van de Correspondenten. Iedere Correspondent krijgt een eigen stukje op de website waarin je als abonnee kunt volgen waar hij mee bezig is, welke boeken hij aanraadt en wat de tussenstappen zijn in de onderzoeken die hij uitvoert.

Een fantastisch idee, want door je lezer bij het onderzoek of het schrijven van een artikel te betrekken, krijgt het een diepere laag. Interessant, want de door jou gevolgde Correspondent leest natuurlijk veel meer artikelen dan je uiteindelijk in het definitief gepubliceerde stuk terugziet. En de echt geïnteresseerde lezer kan meteen de boeken aanschaffen die worden aangeraden.

Geïnspireerd door het concept van de tuintjes, ben ik een Tumblr-blog begonnen. Dagelijks lees ik tientallen artikelen over schrijven en creativiteit, maar je ziet ze lang niet allemaal terug op dit blog. Zonde, dus verzamel ik ze.

RosalindeTumblr

Waarom Tumblr? Zelfbenoemd nerd Alexander Klöpping zei ooit bij Literaturfest dat hij Tumblr gebruikt omdat hij van simpel houdt. Logisch: hij deelt filmpjes, quotes en fotootjes. Daar heb je de complexiteit van WordPress niet voor nodig; dat zet je gewoon op het simpele Tumblr.

Daarom gebruik ik vanaf nu Tumblr om te delen welke boeken ik op dit moment lees en welke artikelen ik echt de moeite waard vind. Vooral over schrijven en creativiteit, maar ook over journalistiek en bloggen.

Voor mij een waardevol archief dat interessante artikelen bewaart en voor de geïnteresseerde lezer een extraatje om meer te lezen over de genoemde onderwerpen. Eigenlijk gewoon bloggen dus, maar dan terug naar de kern:

Linkjes delen. Hele interessante.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Ik gebruik Tumblr als Portfolio, ook heel handig 🙂