Vierdelige serie over bloggen: wat, waarom, hoe & tips – het derde deel

Vorig jaar was ik de enige die tijdens een college mijn hand opstak toen de docent vroeg of er studenten waren die blogden. Vanaf dat moment wist ik: hier moet verandering in komen. Een tijdje geleden werd ik benaderd door een docent die er hetzelfde over dacht. Het resulteerde in vier video’s over het wat, waarom, hoe en tips over het bloggen! Tijd voor de derde.

In de tweede video over bloggen, legde ik uit waar je als beginnend blogger aan moet denken bij het opstarten van je eigen blog. Ik eindigde met een tip over welk platform je zou moeten kiezen. In deze video noem ik een aantal andere dingen waar je aan moet denken als je met bloggen begint. Ik ga vooral in op de vormgeving van je blog. Waar denk je aan bij het kiezen van je layout? Hoe ziet een standaard layout er eigenlijk uit? En wat zet je in je sidebar?

Ik geef wat voorbeelden van blogs met een standaard layout en blogs met een te drukke sidebar. Ook laat ik je zien waarom een ‘over mij’ en een ‘over deze blog’ pagina heel handig zijn voor je lezers en wat je er zoal in zet. Ook deze video is in HD te bekijken, klik daarvoor op het tandwieltje rechtsonder de video.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Yvonne van Vliet

    Bedankt voor de handige video’s. Leuk dat je dit voor ons onwetende eerstejaars wilt doen!