Deze app helpt je het schrijven uit te stellen

De vaatwasser uitruimen, de hond van de buren uitlaten of nog een kop koffie zetten – het is uitstelgedrag dat veel schrijvers en bloggers beginnen te vertonen zodra er iets op (het digitale) papier gezet moet worden. Iets creëren vanuit het niets, is eng. We willen niet met die lege pagina of lezers die ons artikel verwachten geconfronteerd worden. Dan toch liever die hond van de buren.

‘Do It Tomorrow’ is een Android-applicatie die je graag bij dat uitstelgedrag assisteert. Het merk dat mijn favoriete notitieboekjes ontwerpt en produceert, Moleskine, heeft twee jaar geleden een soortgelijke applicatie uitgebracht voor Apple-fanaten. Tot het bedrijf ooit met een Android-versie komt, stel ik het schrijven uit met dit virtuele notitieboekje.

doitomorrow31

Eigenlijk is het, heel simpel, een ‘nog te doen’-lijstje. Je gebruikt virtuele letters om je alles wat je nog moet doen te omschrijven en kan het doorstrepen wanneer je klaar bent. Mocht je iets niet afkrijgen, dan verschuift die taak automatisch door naar de volgende dag. Zo kun je bepaalde werkzaamheden – zoals, ik noem maar iets, schrijven – uitstellen zonder het te vergeten.

Vandaag en morgen. Verder kun je niet plannen, wat ervoor zorgt dat je de taken die je vandaag niet uitvoert, morgen afmaakt. Of de dag daarna, natuurlijk.

Het zijn de details die deze applicatie onmisbaar maken. Het geluid van een pen die het papier raakt wanneer je je taken opschrijft. De vorm, als een opengeslagen notitieboekje, compleet met de naden van gebonden papier. De mogelijkheid om voor handgeschreven letters te kiezen.

Wat mij echt heeft overtuigd? De koffievlek op de ‘morgen’-pagina. Ongetwijfeld.

doittomorrow2

De ‘Do It Tomorrow’ applicatie is beschikbaar voor Android, iOs en Windows.
De applicatie is gratis, tenzij je de gemaakte notities als widgets wil instellen.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Lijkt me een leuke app! Wat gaaf trouwens je lay-out! Had ‘m nog niet gezien. Liefs, Luna

    • Linda Rosalinde Markus

      Dankje, Luna! De app is erg handig, gebruik hem vrijwel dagelijks. 🙂