Als schrijver heb je drie dingen nodig: notitieboekje, kat en inspiratie

Bovenstaande foto maakte ik terwijl ik op de trein wachtte die me naar de Vakantiebeurs zou brengen. Het was zondagochtend, negen uur. Niemand te bekennen. En juist daarom fotografeerde ik het. Ik laat het aan je zien omdat ploggen (een combinatie van fotograferen en bloggen) nu een blogtrend is. Voor de derde blogopdracht doe ik daar vandaag aan mee: ik laat je foto’s van mijn week zien.

Ik blijf een eigenwijze blogger, dus heb ik voor drie collages in plaats van drie foto’s gekozen. Niet zomaar collages, maar foto’s die laten zien wat ik nodig heb om te kunnen schrijven. Foto’s die de afgelopen week gemaakt zijn en iets verbeelden wat ik belangrijk vind. Het mooie is dat als je erover nadenkt, al die waarden terugkomen in andere situaties en objecten.

[heading margin_top=”14″]Mijn Moleskine agenda staat voor vrijheid[/heading]

Notitieboekje2

Deze week ontving ik de Moleskine dagagenda die ik besteld had. Het is heerlijk dat Moleskine zoveel keuze heeft in agenda’s. Je hebt Moleskines voor twaalf maanden, achttien maanden, wekelijks of zelfs per dag. Ik koos voor de dagagenda omdat ik het heerlijk vind om notities te maken en daar heeft deze agenda veel ruimte voor.

De reden dat ik zowel mijn Moleskine agenda als notitieboekje op de foto gezet heb, is omdat ze staan voor vrijheid. Ik schrijf het liefst thuis, maar als ik deze twee boekjes bij me heb, kan ik eigenlijk overal schrijven. Ik neem een stukje vrijheid met me mee wanneer ik ze bij me draag.

[heading margin_top=”14″]Iedere schrijver heeft een kat nodig[/heading]

Lucky

Ik denk graag dat iedere schrijver een kat nodig heeft. Katten zijn rust. Ze zijn er wanneer je behoefte hebt aan gezelschap, maar verder liggen ze voor de openhaard, zitten ze voor het raam of liggen ze ergens te slapen in een hoekje waar je ze nooit zou zoeken. Ik word al bijna zen als ik naar mijn kat kijk.

Soms zijn katten minder rustig. Zo moest mijn kat, Lucky, laatst naar de dierenarts. Daar heeft hij een hekel aan, omdat ik hem dan in een pet caddy stop en hij een stukje met de auto moet. Hij miauwde onophoudelijk. Vaak helpt het als ik het deksel open, zodat hij zicht heeft op waar hij is. Deze keer keek hij vooral geïnteresseerd naar boven, want hij zag zichzelf weerspiegeld in het dak. Hij heeft nog nooit zo rustig in de auto gezeten.

[heading margin_top=”14″]Op de Vakantiebeurs vond ik inspirerende verhalen[/heading]

Vakantiebeurs3

Zonder verhalen zou het leven heel anders zijn. Daarom hou ik ervan zo af en toe naar evenementen te gaan om verhalen te horen van anderen. Het afgelopen weekend stond ik voor mijn stagebedrijf op de Vakantiebeurs en hoorde ik ontzettend veel verschillende en inspirerende verhalen. Op de eerste foto zie je hoe ik nog wakker moet worden aan het begin van de dag, op de tweede vertel ik het verhaal van de Franse Limousin aan een geïnteresseerde bezoeker.

Drie dingen dus waar je als schrijver niet zonder kunt. Een notitieboekje, een kat (of een ander lief huisdier dat jou versterkt) en inspiratie, verhalen om te vertellen.

Welke drie dingen die je echt nodig hebt staan er op jouw foto’s?

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van de Blog Away NL Maand waar ik in januari aan meedoe. Gedurende januari zullen er nog andere uitwerkingen van blogopdrachten verschijnen.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

 • Leuk! Ik bezit gelukkig alle drie, dan zou het met die schrijfcarrière goed moeten komen 😛 Overigens zou koffie ook niet in m’n rijtje mogen ontbreken 😉

  • Linda Rosalinde Markus

   Dat is waar! Ik moest drie foto’s/collages kiezen, dus toen heb ik de koffie toch maar opgegeven..

 • Sandra v Bijsterveld

  O jee, ik heb geen kat (meer) 🙁 Erg leuk gedaan! En de vakantiebeurs was erg inspirerend inderdaad.

  • Linda Rosalinde Markus

   Bedankt, Sandra! Het is natuurlijk niet dat je echt een kat nodig hebt om te kunnen schrijven, ik bedoelde het meer van: als ik echt moet kiezen, dan ook m’n kat. Jammer dat ik je uiteindelijk niet meer gezien heb op de beurs, maar het was een mooie ervaring!

 • Mens, wat schrijf je toch leuk!! En zo waar, de meeste bloggers hebben een kat of meer… Roept voldoende inspiratie op… 🙂

  • Linda Rosalinde Markus

   Dankje, Irene! 🙂

 • Agnes Swart

  En naast katten hebben schrijvers woorden nodig, voor bij het beeld en dat doe je mooi! (ik ben meer van andersom! ;-))

 • Noa Meijer

  Katten zijn het ultieme gezelschap <3

  • Linda Rosalinde Markus

   Precies! 🙂

 • Pingback: Leeswaardig | De beste blogposts van januari 2014 | ..::Horstinkistan::..()

 • Kim Bergshoeff

  Ik heb een hond…katten schijnen altijd op je toetsenbord te gaan liggen, heb ik wel eens gehoord… http://kimbergshoeff.wordpress.com/

 • Evelien Shokel

  Ik heb voor de katten een speciaal boekje gekocht op http://notitieboekjes.nl/passion-journal-katten-moleskine

 • Eva

  Goed verhaal! Waar heb je het notitieboekje besteld? Ik kon ze het goedkoopst vinden bij Notitieboekjes.nl. Moleskine is mijn favoriet. Het papier is anders, veel beter dan elders en het heeft een opbergvak achterin. Super ding!