Durf onrealistisch te dromen over die vijfsterrenrecensie

Een meisje dat een Welsh Corgi aan de Koning vraagt, een man die de naam van de stiltecoupé liever verandert in samencoupé en een vrouw die de de Caraïben aan Nederland wil vastplakken; het zijn dromen die in het Droomboek voorkomen.

Het boek geeft inzicht in een deel van de dromen die onder Nederlanders leven, maar er zullen ook onnoemelijk veel dromen onbeschreven blijven. Dat begon ik bijna jammer te vinden, tot ik een droom tegenkwam die eigenlijk alle dromen samenvatte:

Demooistedroom

Droom dat je volgend jaar eindelijk een fantastisch einde aan je verhaal schrijft, een positieve brief van de eerste uitgever ontvangt die je het manuscript stuurt en maanden later omhoog kruipt in de bestsellerlijsten.

Droom van mooie mails die je krijgt van enthousiaste lezers, van rijen die net zo lang zijn als bij signeersessies van Tatiana De Rosnay en recensenten die allemaal hetzelfde schrijven: dit boek verdient vijf sterren.

Durf groots te dromen. Júíst als je dromen onrealistisch lijken.

 

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.