In de ideale samenwerking is het belangrijk dat je er samen voor gaat

‘Ik stop ermee,’ zei een studiegenootje, drie dagen voordat we ons project moesten presenteren. Ze stopte met het vak, dus had het geen zin meer om het project af te maken. Het verbijsterde me dat ze mij zo onverwachts met het werk achterliet. Uiteindelijk redde ik het, maar ik wist wel: dit nooit meer. Maar hoe ziet de ideale samenwerking er dan wel uit?

Ik neem Lood even als voorbeeld. Dat is een online literair tijdschrift waar we met een team redacteuren aan werken. Het team bestaat uit literatuurliefhebbers die vrijwillig aan Lood werken, naast een studie of fulltime baan. We komen eens per maand bij elkaar en de rest van het contact verloopt via een besloten Facebookgroep en soms via Skype.

Alle redacteuren zijn gedreven, serieus en willen iets moois neerzetten. Tijdens vergaderingen zitten ze vol ideeën en vullen ze elkaar enthousiast aan. De één weet veel van social media, de ander kan goed plannen en weer iemand anders houdt alle literaire evenementen in de gaten. We vullen elkaar aan of dagen elkaar juist uit. Er is een duidelijke rolverdeling en er zijn richtlijnen, maar verder krijgt iedereen de ruimte om zijn eigen ideeën uit te werken.

[heading margin_top=”14″]De uren zijn niet belangrijk. Het resultaat wel.[/heading]

Dat is voor mij de ideale samenwerking. Een samenwerking waarbij iedereen ervoor gaat. Waarin veel ruimte is voor zelfstandigheid, zodat de paar contactmomenten echt nut hebben. Waarin er echt iets gevraagd wordt van je creativiteit. En dat het niet belangrijk is hoeveel uur je per dag achter je bureau zit, maar wat het resultaat is van je inspanningen. Dat beslissingen snel genomen worden, zonder maanden te discussiëren voordat er iets gebeurt. Met mensen die de waarde van het project inzien, zodat je hen niet eindeloos hoeft te overtuigen.

Zelfstandigheid, flexibiliteit, enthousiasme en vertrouwen. Dat is wat ik in een samenwerking belangrijk vind. Ik verbaas me erover hoe weinig vanzelfsprekend dat in veel samenwerkingen is. Om me heen zie ik dat veel projecten ongelofelijk veel tijd en geld kosten, terwijl er weinig gebeurt en mensen hun enthousiasme al zijn verloren. Omdat anderen het belang niet inzien of er ineens geen budget meer voor hebben. Dat is zonde.

Ik geloof erin dat het met een gedreven team en weinig bureaucratie mogelijk is om sneller iets neer te zetten dat echt effect heeft. Als de mensen maar serieus zijn en er vertrouwen en creatieve ruimte is. Zoals bij Lood. Dan kom je er wel uit.

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van de Blog Away NL #2.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Lekker dan, als iemand je op het laatste moment laat zitten.. Fijn hè, zo’n gemotiveerd team, had ik met Univers destijds ook 🙂