Koop een notitieboekje voor die geweldige ideeën!

Externgeheugen

Dit was het meest geweldige idee dat ik ooit gehad had. Ik zag het verhaal voor me, herinnerde me een perfecte zin en staarde tevreden in het schemerdonker. In gedachten ontvouwden de verhaallijnen zich en zag ik het hoofdpersonage haarscherp voor me. Zo zou het worden, dit liet ik niet meer los.

Tot ik mijn wekker af hoorde gaan, en een zacht licht zich door kieren in de lamellen door de kamer verspreidde. Ik bleef even liggen, herinnerde me dat ik de afgelopen nacht een geweldig idee had gehad. Mijn blik richtte zich op het plafond, de plek waar het idee zich had laten zien. Ik knipperde, keek nog eens. Het plafond was wit, en bleef wit.

Het idee was verloren gegaan in de beperkingen van mijn interne geheugen. Daarom zweer ik sindsdien bij een externe vorm, het notitieboekje. Iets waar je geen WiFi-verbinding of een USB-ingang voor nodig hebt. Vandaag wil ik je dan ook een korte tip meegeven, je laten beloven dat je vanaf nu een notitieboekje bij je houdt, zodat al je ideeën bewaard blijven.

Zoals Chris Hughes in een speech over het ontstaan van Facebook zei:

”A lot of the times we look back at these big inventions in time and think ‘wow, if i could just have had that idea at that moment, everything would have been different.’ In reality, we all have great ideas all the time.”

Daarom. Koop dat notitieboekje. En gebruik het.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.