Moleskine; simpel maar succesvol

Als je graag schrijft, zoals ik, kun je niet zonder een notitieboekje en een lekker schrijvende pen. De beste ideeën krijg je tenslotte op de momenten wanneer je het niet verwacht. Een laptop heb je dan niet altijd bij de hand en de batterij van je smartphone gaat ook niet zo lang mee. Daarom zorg ik ervoor dat ik altijd zo’n boekje bij me heb. Toen ik laatst een bezoek bracht aan de boekwinkel, maakte ik kennis met een nieuw soort notitieboekje.

Op tien september begint het tweede jaar van m’n studie en een belangrijk iets wat ik nog miste, was een agenda. Ik heb het niet zo op die kleurrijke agenda’s met allerlei figuren erop of typische meidenagenda’s met allerlei meidenweetjes erin. Nee, geef mij maar een simpele agenda die ik kan gebruiken waarvoor hij bedoeld is. De boekhandel bij mij in het dorp verkoopt naast romans, jeugdboeken en thrillers ook reisgidsen en schoolspullen. Daarnaast hebben ze een speciale afdeling voor de zakelijke klant waar de zakelijke notitieblokken, agenda’s, Parker pennen en kantoorspullen te vinden zijn. Ik wilde meteen doorlopen naar het zakelijke gedeelte, omdat ik niet verwachtte iets tussen de normale collectie schoolspullen te vinden. Toch besloot ik er kort doorheen te wandelen en het beeld wat ik van de agenda’s had werd bijna bevestigd. Bijna. Ik zag kattenagenda’s, agenda’s van meidenbladen, stripfiguren en een stel agenda’s waarbij de dierenwereld centraal stond. Met de gedachte dat dit niet de agenda’s waren waar ik naar op zoek was, wilde ik verder lopen, tot ik in een afgelegen hoekje een stapel simpele, zwarte agenda’s ontdekte.

Ik wilde de eerste de beste agenda pakken om door te bladeren toen ik merkte dat ze niet allemaal hetzelfde waren. Drie verschillende formaten, zachte kaften, harde kaften, dagplanners, weekplanners en maandplanners; ik kon uit heel wat ‘simpele’ zwarte boekjes kiezen. Pas toen ik het ding beter bekeek, zag ik wat er zo speciaal aan was. Het papier was niet zo flinterdun dat het makkelijk kan scheuren, maar ook weer niet zo dik dat je pen erin weg zinkt. Toen ik een paar pennen uitprobeerde, was ik zelfs verbaasd over de kwaliteit van het papier. Hoewel ik niet alle pennen even lekker vond schrijven, was het resultaat op het licht beige papier bij alle pennen mooi. Achterin het boekje vond ik een handig insteekvakje, middenin zat een gekleurd lintje zodat je gemakkelijk de pagina terugvindt waar je bent gebleven en je kon er ook je persoonlijke informatie inclusief adressen in kwijt. De notitieboekjes die naast de agenda’s lagen waren overduidelijk van hetzelfde merk en zagen er al even verzorgd en gedetailleerd uit al was dat ook wel aan de prijs te zien, die bijna het tienvoudige was van wat je normaal aan zo’n boekje uitgeeft.

Inmiddels ben ik in het bezit van zowel een notitieboekje als agenda. Moleskine. Hét merk voor aspirant-schrijvers en alle andere mensen die dagelijks de drang hebben om notities, ideeën en verhalen in een boekje neer te pennen. Zo compleet, maar toch zo simpel en eenvoudig; het maakt het merk juist in deze tijd aantrekkelijk, nu de meeste dingen ingewikkeld en gecompliceerd zijn. Kwaliteit door eenvoud, dat blijkt.

Nog niet overtuigd om zo’n boekje aan te schaffen? Bekijk onderstaande filmpjes en be amazed!

Deze video laat goed zien dat iedereen een Moleskine gebruiker kan zijn. Wees jezelf, dan ben je al Moleskine genoeg.

Naast de standaard Moleskine notitieboekjes en agenda’s, heb je ook speciale boekjes voor jouw passie. Zo kun je gemakkelijk je favoriete wijnsoorten bijhouden, spannende films van een persoonlijke recensie voorzien of honderduit schrijven over je kat. Ga je op reis? Ook dan heb je een Moleskine die op jouw wensen aansluit, inclusief plattegrond van de stad waar je heen gaat en allerlei andere leuke weetjes.

Nog geen idee hoe je een Moleskine creatief kunt gaan gebruiken? Als de inspiratie je na het bekijken van bovenstaand filmpje niet om de oren vliegt, weet ik het ook niet meer.

Wat vindt jij van de Moleskine notitieboekjes?

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

 • Zo leuk die Moleskine boekjes, ik wil er ook wel een maar ik doe er na een tijdje vast niets meer mee..

 • Anonymous

  En nieuw zijn ze ook niet, kennen een lange, en roemruchte geschiedenis. Een uitstekende keuze, inspirerend ook. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Doen het ook leuk als (beknopt) dagboek.

  Stormy W.

 • Anonymous
 • Erg leuk, maar ik ben iets jonger en dus vind ik het wel leuk als ik genoeg ruimte heb om collages te maken op de voorkant van mijn agenda (zoals bij die van de Hema) (:

  Maar goed, als ik wat ouder ben en ga studeren, ga ik zeker voor een Moleskine!

 • jaa moleskine is zo leuk!

  x

 • Ik vind het heel leuk, maar ik vind zo ook wel wat prijzig en ik doe er waarschijnlijk ook na een tijdje niks meer mee. Als ik kijk naar mijn notebook!