NaNoWriMo tip: het writer’s workbook ‘Ready, Set, Novel!’

NaNoWriMo zou je van de angst voor de lege pagina af moeten helpen. Maar wat als je niet zomaar kunt beginnen met schrijven en je het ook na NaNoWriMo lastig blijft vinden om woorden op zo’n lege pagina te tikken? Voor iedereen die de confrontatie met de lege pagina nog niet aandurft, is er het boek: ‘Ready, Set, Novel!’.

Ready, Set, Novel!‘ is, zoals de titel misschien al doet vermoeden, een boek dat je helpt om aan je verhaal te beginnen. Het boek is opgezet als een werkboek met daarin allerlei praktische oefeningen. Hoe wordt een plot opgebouwd? Waar bestaat een goed plot uit? Hoe weet je of je plot goed is? Hoe ziet de gemiddelde dag van mijn personage eruit? Heeft hij eigenlijk familie?

Als je de oefeningen maakt, krijg je steeds meer een beeld van je verhaal en zul je het uiteindelijk aandurven om het echt te gaan schrijven. De oefeningen worden afgewisseld met inzichten van de schrijvers zelf (allen verwoed auteurs) en aanvullende tips die je op weg helpen. Kijk hieronder naar de video (in HD, alsjeblieft) en ontdek waarom ik ook dit schrijfboek een aanrader vind.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.