NaNoWriMo tip: schrijfboek ‘No Plot? No Problem’ van Chris Baty

Als het goed is staan de eerste tienduizend woorden op papier en begint je verhaal vorm te krijgen: de eerste week is voorbij. Een mooi moment om jullie kennis te laten maken met het schrijfboek ‘No Plot? No Problem!’. Het boek is geschreven door Chris Baty, de oprichter van deze schrijfmaand, als een gids om je te begeleiden tijdens NaNoWriMo.

Nu de adrenaline van het idee om aan NaNoWriMo mee te doen langzaam wegebt en je meer moeite moet doen om aan je woordenaantal te komen, is een zelfhulpboek over schrijven vast een aangename afleiding. Hoewel het tijdens NaNoWriMo vooral om het schrijven en niet om lezen draait, doe ik dat laatste ook. Geen romans, maar schrijfboeken.

Hoewel de meeste schrijfboeken zijn geschreven door gevestigde schrijvers, vormt ‘No Plot? No Problem!’ daarop een uitzondering. Het is een toegankelijke gids voor het schrijven van een boek zonder een betweterige bijsmaak. Kijk hieronder naar de video (in HD, alsjeblieft) en ontdek waarom ik het schrijfboek een aanrader vind.

(In de eerste paar seconden van de video lijk ik wellicht op een levend standbeeld, maar daarna blijkt dat ik toch wel kan praten).

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Hee wat leuk. En wat een gave vimeo van jezelf!! 🙂

    Ik had eerlijk gezegd ook geen plot. En nog steeds niet… Ik schrijf wat er in me opkomt, zie http://mightymusings.nl/nanowrimo/ 🙂

  • Inge Hulsker

    Leuke video Rosalinde! Ik denk dat ik tijdens deze week 2 het boek er maar weer eens bij ga pakken. Het is een paar jaar geleden dat ik het gelezen heb. Er zitten volgens mij een hoop nuttige tips in, die ik vast goed kan gebruiken.