NaNoWriMo tip: Zes overtuigende redenen om je verhaal te plannen

Inmiddels zitten we in week twee van NaNoWriMo, een week die onder deelnemers bekend staat als de ergste week van november. Vorige week gaf ik een boek (die fantastische NaNoWriMo gids) als tip. Vandaag help ik je graag door de tweede week heen met zes redenen om je verhaal te plannen.

NaNoWriMo kent twee soorten deelnemers: planners en pantsers. Ik heb dit jaar voor die eerste aanpak gekozen, want toen ik vorig jaar meedeed en ervoor koos om niets te plannen tot de eerste dag van november aanbrak, stopte ik met schrijven toen ik de mijlpaal van 25.000 woorden bereikte. Het verhaal interesseerde me niet meer en mijn inspiratie droogde op. Zonde!

Dit jaar besloot ik het anders aan te pakken. Om uit te vinden bij welke groep deelnemers ik hoor, de planners of de pantsers, keek ik een (helaas betaald, dus ik mag het niet delen) webinar waarin NaNoWriMo oprichter Chris Baty en schrijfster Rachael Herron praatten over de voordelen van plannen en de voordelen van het níét plannen.

Hun video spoorde mij aan om het voor mezelf op een rijtje te zetten: waarom ben ik een planner en waarom is dat handig tijdens NaNoWriMo? Mijn zes redenen vind je hieronder in de video (enne, bekijk ‘m in HD). Laat in de reacties vooral weten waarom jij juist wel of geen planner bent en wat jouw redenen daarvoor zijn. Succes!

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.