Op vakantie zit zelfs in zwarte hondjes een verhaal

11.03 am, Kaya Industria

Zijn kop rust eenzaam op zijn poten. Tussen de krullende, zwarte haren ontdek ik twee nog zwartere ogen. Het dier ligt op een tafeltje in een tuin aan de straatkant en tilt alleen zijn kop op wanneer iets zijn aandacht trekt. Zoals nu, bijvoorbeeld. Hij staart me aan en houdt zijn kop een beetje scheef.

Wanneer ik twee dagen later opnieuw door de straat loop, ligt hij er weer. Een klein, zwart hondje dat mijn aanwezigheid niet eens meer opmerkt. Zijn baas is nergens te bekennen. Het beeld van het hondje raak ik de rest van de avond niet meer kwijt. ‘Hier zit in een verhaal in,’ besef ik dan.

En dat gevoel blijft.

Wanneer ik verwaarloosde huizen zie, arme locals of juist schitterende natuur; overal lijkt een fantastisch verhaal in te zitten. Misschien is het niet per se de vakantie die het schrijven anders maakt, maar het leven in een andere omgeving. Het maakt me opmerkzaam voor situaties die ik normaal niet eens zou zien.

Zoals het zwarte hondje. De volgende keer dat ik boodschappen ga doen, is het hondje weg. Ik vraag me nog steeds af wat er met hem gebeurd is.

Dit artikel maakt deel uit van de serie over het Caraïbische schrijversleven, waarin ik op zoek ga naar schrijfgewoontes in het buitenland en wat het schrijversleven daar anders maakt.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

 • S.W.

  Weer een ontzettend goede vakantieserie, leuk om de dag mee te beginnen, na Fokke en Sukke;)
  S.W.

  • Linda Rosalinde Markus

   Bedankt, erg leuk om te horen! Na Fokke en Sukke zelfs, ik voel me vereerd. 😉

   • S.W.

    De concurrentie is snoei- en snoeihard, maar zij zitten dan weer niet op een eiland en dat is ook veel waard.
    S.W.