Op het wereldwijde web wint de blogger het van de schrijver

Ik mag me geen schrijver noemen. Tenminste, dat vertelde een lezer me. Want, zo vond hij, ik ben geen schrijver, maar blogger: ik publiceer op het wereldwijde web. Het maakte mij iets duidelijk. Ik ben dan misschien geen schrijver, maar een schrijver is ook geen blogger. En zou dat wel moeten zijn.

[heading margin_top=”14″]Prachtig, die zwarte achtergrond met lettertype tien[/heading]

Wat een blog de moeite van het lezen waard maakt, is de inhoud ervan. De woorden waarmee de blogger situaties beschrijft, ergens lessen uit trekt of verhalen vertelt. Dan is het natuurlijk wel handig als die teksten ook te lezen zíjn.

Dus kies je voor een zwarte achtergrond met witte letters. Of tekst die alleen de linkerkant van de pagina opvult. En, om het af te maken, lettertype tien. Of kleiner, dat staat ook mooi.

Het zijn de vooralsnog ongeschreven regels voor de websites van schrijvers, en ze worden verrassend goed nageleefd.

[heading margin_top=”14″]Die schrijvende blogger is ook schrijver[/heading]

Schrijvers. De mensen die je als geen ander met woorden weten te verleiden, te ontroeren en te raken. Die gevoelens kunnen oproepen, je boeken laten kopen en op een bewonderenswaardige manier met taal omgaan.

Op het web, waar woorden het belangrijkste communicatiemiddel zijn, zouden hun sites geweldig goed bezocht worden, toch? Hm.

Die lezer had gelijk. Officieel ben ik geen schrijver en kom ik dichter in de buurt van blogger, maar is dat erg? De schrijver schrijft. De blogger schrijft, verbeeld, bewerkt, publiceert en promoot.

De bloggende schrijver of de schrijvende blogger. Ik weet wiens blog ik meer zal bezoeken.

Eigen foto.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Sharpbendisqus

    Je bent een schrijvende blogger en je lezers zijn daar erg blij mee…

  • Martijn Bloksma

    Herkenbaar. Geef het beestje een naam, letters maken woorden, woorden maken zinnen en tsja.
    Lekker blijven schrijven voor je blog!

  • DJ1956

    Volgens mij kan het een niet zonder het ander….