Pepijn Lanen schrijft tegenwoordig over zijn brakke ochtenden

Als ik ‘Pepijn Lanen’ zeg, zeg jij: ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. Als ik vervolgens zeg: ‘Heeft verhalenbundel geschreven,’ zeg jij: ‘Huh?!’ Ja, echt. Pepijn Lanen laat een andere kant van zichzelf zien: hij schrijft. Op de afgelopen editie van de Jonge Schrijversavond las hij één van de verhalen uit zijn bundel voor. Natuurlijk staat hieronder een video van zijn optreden die je kunt bekijken.

Eerlijk: ik ben er nog steeds niet over uit wat ik ervan moet vinden. Het verhaal dat hij voordroeg vond ik niet altijd even sterk, maar sommige zinnen en de reacties van zijn hoofdpersoon maken het absoluut de moeite waard om zijn optreden terug te zien. Oh ja, het verhaal heet ‘Een taxi naar de tering’. Of zegt dat al genoeg?

Als je het liever leest dan luistert, is dat ook mogelijk. Klik dan op de link in onderstaande tweet om het verhaal op journalistiek medium De Correspondent te lezen. Een andere optie is even zoeken op YouTube naar video’s waarin mensen zoals Kees van Kooten voorlezen uit de bundel.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.