Thomas Heerma van Voss neemt je mee in het simpele leven van een leraar

Vorige week deelde ik de video waarin Franca Treur uit haar nieuwe roman voorlas. Waar Franca zichzelf verplaatste in een jonge vrouw met een gezinnetje, besloot Thomas Heerma van Voss het anders aan te pakken: hij schreef een roman over een basisschoolleraar die ongewild vervroegd met pensioen moet. Bekijk hieronder de video waarin hij een passage uit het verhaal voorleest.

Heerma van Voss debuteerde op zijn negentiende met ‘De Allestafel‘. Hij is zo’n jonge schrijver die laat zien dat het wel kan, serieus schrijven op jonge leeftijd. Dat zijn succesvolle debuut geen toeval was, bewijst hij nu met ‘Stern‘. Hij neemt je mee in het leven van een basisschoolleraar die zijn vak met veel liefde en toewijding uitoefent, maar ongewild moet stoppen. Hij mist de routine, zijn leven verandert volledig.

Als je na het voorlezen van Heerma van Voss nieuwsgierig bent geworden naar het boek, kun je hier een ander fragment lezen.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.