Deze tien twitteraccounts helpen jouw schrijfcarrière vooruit

Later zal ik uitleggen waarom ik Twitter zo belangrijk vind voor schrijvers, voor nu hoef je alleen te weten welke mensen op Twitter interessant genoeg zijn om te volgen. Onderaan vind je ook wat hashtags waarmee je virtuele schrijftips gemakkelijk opspoort.

[heading margin_top=”14″]De tien twitteraccounts[/heading]

1. @Schrijfspreuk
Dagelijks meerdere citaten van bekende en onbekende auteurs onder het motto: ‘Spreken is zilver, schrijven is goud’. Altijd raak en altijd bruikbaar.

2. @MuratIsik
Hij schreef een zeer succesvolle debuutroman, deelt momenten uit zijn schrijversleven, stimuleert aspirant-schrijvers, deelt literaire nieuwtjes en raad zo nu en dan (schrijf)boeken aan.

3.  @AdviceToWriters
Deelt dagelijks waardevolle schrijftips van bekende schrijvers en artikelen die je meer over het schrijven leren.

4. @WritersDigest
Deelt artikelen over beter leren schrijven en het uitgeven van boeken. Ook retweet dit account tips van anderen.

5. @PenAndMuse
Twee meiden die dagelijks de beste artikelen op het gebied van schrijven met de rest van de wereld delen, met zo af en toe een vleugje sarcasme.

6. @WritingSecrets
Zoekt de overeenkomsten tussen verschillende bestsellers en deelt die inzichten vervolgens (dus mocht je ooit op zo’n lijst willen komen, dan kun je hier de kunst afkijken of natuurlijk besluiten het totaal anders te doen).

7. @Brainpicker
Maria Popova deelt dagelijks interessante artikelen op het gebied van kunst, literatuur en creativiteit. Vooral de artikelen in die laatste categorie zijn absoluut de moeite van het lezen waard.

8. @DailyWritingTips
Deelt dagelijks schrijftips die niet per se met het schrijven van boeken te maken hebben, maar met schrijven in het algemeen: grammatica, het juist gebruiken van bepaalde woorden en algemene schrijftips komen aan bod. Vooral fijn wanneer je je de praktische kant van het schrijven wil verbeteren.

9. @WritetoDone
Weleens gehoord van zelfhulpgoeroe en minimalist Leo Babauta? Hij deelt samen met een aantal andere enthousiaste schrijvers zijn beste tips om andere schrijvers op weg te helpen. Hoewel er soms wat twijfelachtige tips voorbij komen (”Drie geheimen om..”), zijn de meesten echt goed.

10. @MenWithPens
Copywriter James Chartand deelt copywriting en schrijftips met iedereen die het wil horen. Ook komen er af en toe links naar artikelen op haar blog voorbij.

[heading margin_top=”14″]En natuurlijk de handige hashtags[/heading]

In plaats van mensen te volgen die de schrijftips voorkauwen, kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan in het oneindig grote archief van Twitter. Tik onder- staande hashtags in het zoekvakje en alle schrijftips stromen binnen. Ook heel fijn wanneer je je als schrijver iets minder eenzaam wil voelen.

  • #amwriting
  • #writetip
  • #WriteChat

Wie volg jij graag op Twitter?

Foto door: Petesimons

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.