Tijdens NaNoWriMo mag het: urenlang zoeken naar inspiratie

Ik moet het toegeven: de laatste dagen is het schrijven er een beetje bij ingeschoten. Mijn woordenaantal staat al drie dagen op hetzelfde getal en in ZenWriter staat de cursor ook nog steeds op dezelfde plek als waar ik toen eindigde. Op dit soort momenten waarop je je realiseert dat je achterloopt, moet je toch ergens de motivatie vandaan weten te halen.

Uit quotes, bijvoorbeeld. Misschien is het wel de meest gestelde vraag over bloggen: waar haal je als blogger de inspiratie vandaan? Het meest gehoorde antwoord is waarschijnlijk: ‘Ga naar Pinterest en zoek inspirerende quotes’.

Of dat ook altijd het juiste antwoord is, betwijfel ik. Die uren die je aan het zoeken naar quotes besteedt, kun je ook gebruiken om gewoon te gaan zitten en te schrijven. En, vooruit, een koffie verkeerd zetten om het proces op gang te brengen. Dat kost toch maar vijf minuutjes.

Toch kom je af en toe een quote tegen die wel de moeite van het zoeken waard is en waar je niet eens écht naar hoeft te zoeken. En, heel soms, is het er ook nog eentje in de categorie ‘motiverende quotes om je woordenaantal te redden tijdens NaNoWriMo ook als je zelf denkt dat het niet meer te redden is.’ Deze bijvoorbeeld:

‘No matter how brilliant, talented, exceptional and wonderful the student may be, without work there is nothing but potential and talk.’

– Louis Danziger

Zeggen dat je van schrijven houdt, is één ding. Nu, in november, heb je een kans om dat ook te laten zien. Het hele jaar door mag je praten, maar nu ga je schrijven. En, vooruit, ook zoeken naar die inspirerende quotes.

Welke quote motiveert jou?

 

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.