Vanaf vandaag verken ik het Caribische schrijversleven

Wanneer je dit leest, ben ik inmiddels geland op een ongetwijfeld prachtige eiland waarvan je de naam schrijft als Hollandse bonen met een Frans tintje.

Tweeënhalve week heb ik de tijd om het eiland te verkennen, de fijnste schrijfplekken te ervaren en prachtige zinnen op servetjes te schrijven omdat ik mijn notitieboekje weer eens in het hotel heb laten liggen.

Bruin worden, een adembenemende blauwe zee zien, er zelfs in zwemmen en vanaf de rug van een paard de natuur bekijken. Die ervaringen opschrijven en vervolgens delen zou leuk zijn – misschien doe ik het wel – maar toch vooral voor familie, vrienden en mezelf.

Curacao2

Daarom start ik vanaf morgen, wanneer het tijdsverschil me wakker houdt, een serie die ik vanuit Bonaire zal schrijven. Ik wil weten of je echt fijner schrijft wanneer je op vakantie bent. Of je anders schrijft. Waar je schrijft. Welke schrijfgewoontes je (onbewust) aanneemt, en of je juist meer of minder je opschrijfboekje pakt.

Je zou het kunnen zien als een min of meer live verslag vanaf een eiland met een bijzonder klein inwonersaantal over schrijven in het buitenland.

Ik heb er zin in!

Ayo!

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.