Vierdelige serie over bloggen: wat, waarom, hoe & tips – het vierde deel

Vorig jaar was ik de enige die tijdens een college mijn hand opstak toen de docent vroeg of er studenten waren die blogden. Vanaf dat moment wist ik: hier moet verandering in komen. Een tijdje geleden werd ik benaderd door een docent die er hetzelfde over dacht. Het resulteerde in vier video’s over het wat, waarom, hoe en tips over het bloggen! Tijd voor de vierde.

In de laatste en vierde video over bloggen, ga ik in op het onderdeel waar jullie waarschijnlijk allemaal op hebben gewacht: de blogtips. Ik heb lang nagedacht bij het maken van dit onderdeel, want wat zijn nou de beste blogtips die ik jullie kan geven? Na lang nadenken en het doorspitten van de boeken over bloggen die ik in mijn bezit heb, ben ik tot negen tips gekomen waarvan ik denk dat je die zou moeten weten als je begint met bloggen.

Dit filmpje is de laatste van de vierdelige serie over beginnen met bloggen. Ik vond het ontzettend leuk om deze filmpjes te maken en ik hoop dat ik jullie heb kunnen overhalen om een blog te beginnen of je bestaande blog uit te bouwen. Ook dit filmpje is in HD te bekijken, klik daarvoor op het tandwieltje rechtsonder.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

 • Walter

  Beste Rosalinde, op zoek naar blogtips en andere bloginfo ben ik toevallig op je blog beland. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben, wat een verfrissing tussen de tientallen (honderden?) andere blogpagina’s die ik bezocht heb. En het schijnbaar gemak waarmee je schrijft en vertelt. Hoedje af! Enkele jaren geleden heb ik al eens een blogpoging ondernomen, met weinig succes, en nu begon de microbe terug te bijten. Ik denk erover om nog eens een poging te wagen, gesterkt door jouw tips :-).
  In elk geval heb je een fan en volger bij. Ik kijk uit naar je volgende schrijfsels.
  Groetjes vanuit België
  Walter

  • Linda Rosalinde Markus

   Beste Walter, ontzettend bedankt voor je reactie! Ik zie hem helaas nu pas, omdat ik er geen melding van heb gehad op de een of andere manier. Ik waardeer je feedback en complimenten. Fijn dat je iets aan mijn tips gehad hebt en leuk dat je me blijft volgen!