Vijf redenen om dit jaar mee te doen aan NaNoWriMo

Vandaag moet ik eraan geloven: ik publiceer de eerste vlog ooit. Ik zeg niet meteen dat het de laatste is (want dat is het niet als mijn YouTube-kwaliteiten drastisch verbeteren) maar ik betwijfel of het een gewoonte wordt. In deze vlog geef ik je vijf redenen om dit jaar mee te doen aan de uitdaging NaNoWriMo!

Over een paar dagen begint NaNoWriMo, de uitdaging waarbij duizenden mensen in één maand een verhaal proberen te schrijven van vijftigduizend woorden. Bizar, maar juist daarom heel leuk én goed voor je productiviteit. Doordat het op het eerste gezicht zo onmogelijk lijkt, beginnen veel jonge schrijvers er niet aan.

Toen ik het er op het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam even kort met schrijver Thomas Heerma van Voss over had, wist hij zelfs niet wat het was. Waarom zouden jullie het dan wel weten? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Bekijk de video hieronder (in HD, alsjeblieft!) en luister naar vijf redenen waarom je dit jaar absoluut mee moet doen met NaNoWriMo.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Arjan van den Berg

    Zo, laat ik ook maar weer eens regeren. Vandaag moest je eraan geloven; had je jezelf ‘verplicht’ om te gaan vloggen dan? Waarin zou je die kwaliteiten drastisch willen verbeteren? Ik vind het sowieso wel van lef getuigen dat je in de camera je verhaal vertelt in plaats van je te ‘verschuilen’ achter een aantal regels tekst en een pasfotootje.;-)

    Ik zat te twijfelen of ik dit jaar mee zou doen (ik heb twee keer eerder meegedaan, het niet gehaald, maar zoals je zei: ook als je het niet haalt, heb je in elk geval meer geschreven dan je normaal zou doen.). Onder het mom van ‘nu ga ik echt die roman schrijven’, wilde ik niet mee doen. Oh, ironie. Ik kende die redenen op zich wel, maar zo’n video is toch overtuigender dan een blog (niets ten nadele van je blogs, maar dat begrijp je wel). Je hebt gelijk: zonder zo’n initiatief heb je toch veel last van die innerlijke criticus, wacht je op het ‘perfecte moment’. ‘Het is niet alleen goed voor je schrijven, maar je wordt er ook gelukkiger van’ spreekt me ook wel aan.;-)

    Hoe doe jij dat eigenlijk: bereid je je voor, bedenk je alvast een plot en personages, heb je al een half idee of begin je gewoon helemaal blanco?

  • Wat leuk om je een keer in zo’n filmpje te zien 🙂 Ik wil al jaren meedoen aan de NaNoWriMo, maar ik heb altijd tentamens in die periode en dat is gewoon niet te combineren 🙁

  • Pingback: Dan toch maar weer wel | Dagboek van een eendagsvlieg()