Maak in 2014 een visionboard om je schrijfdromen te realiseren

Als we het woord ‘zullen’ uit onze vocabulaire verbannen, ziet ons leven er heel anders uit. Het werkwoord is handig, want we kunnen ons er mooi mee excuseren. ‘Ik zal die roman schrijven..’, ‘Ik zal dit jaar echt naar de sportschool gaan,’ ‘Ja, ik weet dat ik vorig jaar aan mijn eetgewoonte zou werken, maar..’ Geen succes dus, dat werkwoord. Ik stel voor dat we, in plaats van alvast excuses verzinnen voor 1 januari 2015, allemaal een visionboard maken.

Een visionboard is een fotolijstje of canvasdoek waarop je allemaal afbeeldingen en foto’s plakt die jou helpen om je doelen te bereiken. Het klinkt een beetje zweverig, maar het is verbazend hoe leuk het is om over je dromen en wensen na te denken en het gevoel te hebben dat je daar iets ‘mee doet.’ Ik heb gefilmd hoe ik het visionboard gemaakt heb, zodat ik alvast tegemoet kom aan mijn blogvoornemen om vaker video’s op te nemen.

Tot nu toe heb ik elke video op een andere plek opgenomen, puur om te kijken waar het licht het meest natuurlijk is. Dat was niet op de locatie in deze video’s, helaas. Ook heb ik de video noodgedwongen in tweeën gesplitst, omdat mijn videobewerkingsprogramma error’s vertoont die zelfs Google niet begrijpt. Misschien moet ik een nieuwe op m’n visionboard zetten.

Ik ben benieuwd hoe jullie over het maken van visionboards denken. In de eerste video leg ik uit wat een visionboard is en zie je hoe ik het gemaakt heb. In de video daaronder kun je het resultaat bewonderen en geef ik toelichting bij de afbeeldingen. Enne, je kunt de video’s in HD bekijken door op het tandwieltje rechtsonder te klikken.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Noa Meijer

    Slim! Dat werkt vast erg inspirerend 🙂