Visionboard 2015: beter omgaan met tijd

Een collage maken om je richting voor 2015 te bepalen. Het klinkt als een leuk knutselwerkje – dat is het ook – maar een richting bepaal je toch gewoon zelf? Lekker rationeel, met je hoofd erbij. ‘Door tijdschriften bladeren doet iets met je onderbewustzijn,’ zei blogcoach Karin Ramaker. Je bent dan met kleuren en beeld bezig om je richting te bepalen. Blijkbaar is mijn onderbewustzijn erg vasthoudend, want op mijn collage staan twee klokken, net zoals vorig jaar.

Als ik naar mijn collage kijk, zijn er vier elementen die mijn richting bepalen. Lood, natuurlijk. Het online literair tijdschrift waar we dit jaar met z’n allen iets heel moois van gaan maken. En het herschrijven van de eerste versie van een verhaal (roman is nog een te groot woord) waar ik aan werk. Daar staan de fopbril, quote en schrijfmachine voor. Achter die fopbril verschuilt het hoofdpersonage zich, de quote geeft het thema weer.

En, ook een ding dit jaar, gezonder leven. Beter op mijn voeding letten, meer water drinken, blijven fitnessen en mezelf eraan blijven herinneren hoe bad ik dat wil. Omdat ik weet dat ik daardoor energieker word, ik me fitter zal voelen en het goed voor me is. Die energie kan ik dan steken in het herschrijfproject of Lood. Als vierde staat de quote ‘It’s time to believe in myself’ erop. Daar begint alles mee. Geloven dat je iets kunt en dat gebruiken om het echt uit te voeren.

Maar eigenlijk gaat mijn richting daar helemaal niet om, bedacht ik me. Het gaat niet om die vier dingen, maar om die twee klokken. De wekker staat op 06.50, als symbool voor mijn wens om meer een ochtendmens te worden. Om vaker echt vroeg op te staan en die extra uurtjes te gebruiken om te schrijven. Tijd moet je de hele dag door managen, daarom staat er ook een horloge op. Dat is draagbaar en dus altijd bij je om je eraan te herinneren.

Beter omgaan met tijd, zorgen voor meer tijd en vooral: die tijd zo goed mogelijk invullen. Met projecten die echt belangrijk zijn. Dat is mijn richting voor 2015.

‘A lot can happen in a year.’

Toen ik tegen een vriendin zei dat ik moest haasten om de trein te halen, zei ze: ‘In een minuut kun je veel doen.’ Soms denk ik daaraan terug. In een minuut kun je veel doen. In een jaar ongelofelijk veel. Als je maar weet hoe je met die tijd moet omgaan.

Collage2015

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van de Blog NL Maand #1.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • Leuk visionboard! Ja, vroeg opstaan kan een heleboel schelen. Dat heb ik in mijn vakantie soms iets te weinig gedaan, maar ik heb er niet speciaal spijt van…

  • Tijd vliegt als je pret hebt!

  • Nog niet makkelijk, goed omgaan met je tijd… Heb daar zelf erg moeite mee, maar sinds twee weken ga ik op tijd naar bed en die tijd die ik daar ’s ochtends mee win is geweldig!