Waarom je zonder Hema pen je vakantie niet doorkomt

10.03 am, een boekwinkeltje op Schiphol

Het werd een Paperblanks. In de eerste winkel die ik binnenstapte, werden vooral kranten en boeken verkocht. Naast de kassa stond een rek met Moleskines, er tegenover boekjes met zachte kaft waarop Hollandse meesterwerken afgebeeld stonden.

[heading margin_top=”14″]In opschrijfboekjes stoeien ideeën met elkaar[/heading]

Ik zocht een opschrijfboekje om tijdens de weken op het Caraïbische eiland te gebruiken. Omdat het goed voelt om in een nieuwe te beginnen, speciaal voor deze vakantie. Één die nog leeg is, waarin de frisse ideeën die me door de warme wind op het eiland komen aanwaaien, met elkaar kunnen stoeien om een plek op het gelinieerde papier.

Moleskines wilde ik niet. Die had ik al, herinnerden me teveel aan thuis. Ook ben ik niet zo trots op het Rijksmuseum dat ik het bij me wilde dragen. Vooral niet met de zachte kaft die het kunstwerk op de voorkant onherkenbaar zou maken wanneer het in mijn tas verdween.

[heading margin_top=”14″]Met zo’n hotelpen ga je niet aan dat bureau zitten[/heading]

Het tweede winkeltje was kleiner. Ze verkochten Engelse fictie en Amerikaanse kranten. Tussen pennen met de Britse vlag erop vond ik de Paperblanks, in pocketformaat. Het merk maakte niet uit, het laatste wel.

Wanneer je wil schrijven in je vakantieland, koop dan een opschrijfboekje dat makkelijk mee te nemen is. Hoe groter, hoe sneller het op de hotelkamer achterblijft. En iets anders: neem je favoriete pen mee.

Die van het hotel schrijven echt niet lekker.

Dit artikel is de eerste in de serie over het Caraïbische schrijversleven, waarin ik op zoek ga naar schrijfgewoontes in het buitenland en wat het schrijversleven daar anders maakt.

Gepubliceerd door

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) is communicatiestudente en heeft al zolang ze zich kan herinneren een passie voor schrijven. Haar blog is een openbaar notitieboekje over schrijven, bloggen, creativiteit en wat haar opvalt in het communicatievak. Ook is ze hoofdredacteur van online literair tijdschrift Lood.

  • @filobeet

    Ik hou het niet meer, wat is er zo bijzonder aan de niet beschreven Hema Pen?

    • Linda Rosalinde Markus

      Haha, bedankt voor je reactie. Het is meer dat je zelf een pen mee moet nemen waar je graag mee schrijft (de noemer Hema pen was meer om het herkenbaarder/definieerbaar te maken) omdat je met zo’n irritante hotelpen geen woord in je notitieboekje zet.